2011
2011

INCEPUTUL miscarii CoderDojo international

Fondat în iulie 2011 de James Whelton și Bill Liao, primul Dojo a fost organizat la NSC Cork, Irlanda, la 23 iulie. James și Bill erau programatori autodidacti și doreau să creeze un spațiu în care tinerii să poată învăța sa codeze într-un mediu social. În mai puțin de un an, mișcarea CoderDojo a fost răspândită în Irlanda și în alte orașe precum Londra în Anglia și San Francisco în Statele Unite

2012

Coder Dojo Romania

Primele implementari CoderDojo in Romania au fost initiate de Mavenhut Ltd.NextSteve Group, Telekom Romania (pe atunci Romtelecom) si Timisoara Startup Hub.

Acum exista in jur de 55 de locatii in toata tara: Alba Iulia , Arad, Brăila (2), Bucuresti (5), Călărași, Chisinau, Constanta, Cluj Napoca(2), Deva, Dumbrăvița, Galați , Giroc, Iasi (2),  Jimbolia, Lipova,  Lugoj, Moșnița-Nouă, Oradea (3), Pitești, Reșița, Săcălaz, Salonta (2),  Sânmihaiu Român/Utvin, Siret, Timișoara (17)

2013

Fundatia Coder Dojo international

Înființată la jumătatea anului 2013 de către co-fondatorul James Whelton, Fundația CoderDojo se axează pe sprijinirea  comunității CoderDojo. Cu o echipă de bază de 6 persoane, cu sediul în Dublin, Irlanda, Fundația oferă consultanță pentru Dojo-uri noi și existente , cauta noi resurse pentru a ajuta Dojo-urile, gestionează parteneriate internaționale și evenimente în numele Comunității. Accentul este pus pe scalarea mișcării CoderDojo pentru ca cluburile de codificare să fie și mai accesibile pentru tinerii din întreaga lume. Fundația are un obiectiv declarat de a încuraja:
- 100.000 de copii care codifică în mod regulat
- 1500 Dojos
Dojo-urile s-au răspândit în 60 de țări.

Mai 2018

Coder Dojo PITESTI

CoderDojo Pitești și-a început activitatea în 26 mai 2018.

Dojo-ul desfășoara activități săptămânal, sâmbăta, între 10.00 și 13.00, în trei sali de curs puse la dispozitie  Școala Generala ”Virgil Calotescu” Bascov.

Am inceput cu un curs de Unity si unul de Scratch.

Iunie 2018

Coder Dojo Pitesti

Cu ajutorul a inca doi voluntari am mai adaugat doua ateliere. Acum avem Unity, Scratch incepatori, Scratch avansati, Comunicare. Discutam si despre infiintarea unui atelier de robotica LEGO.

Februarie 2019

Coder Dojo Pitesti

Am deschis si un atelier pentru Minecraft: Education Edition. Avem ateliere de Scratch, Unity, Minecraft si C++

Martie 2019

Coder Dojo Pitesti

Well... am primit de la o prietena foarte buna, Ana-Maria, 4 Micro-biti si un Ozobot!!! Normal ca avem si un atelier pentru asa ceva si Maria devine noul mentor de la CoderDojo Pitesti.

PREZENT
TOP